Assistentiewoningen

Onze assistentiewoningen zijn 52,5 tot 59,5 m² groot en uiterst centraal gelegen in het hart van Sint-Niklaas.
Elke flat beschikt over een hal, een leefruimte, een keuken, een berging, een slaapkamer met schuifwand en een badkamer. De keuken is uitgerust met de nodige apparatuur zodat bewoners zelf kunnen instaan voor de maaltijden.

In de huurprijs zijn begrepen:

  • de huur en verzekering van de woongelegenheid
  • een oproepsysteem met 24/24 u permanentie en een branddetectiesysteem
  • gebruik van gemeenschappelijke ruimte voor activiteiten
  • voorzieningen voor aansluiting van telefoon en TV
  • onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes.
De bewoners van de assistentiewoningen genieten de volledige vrijheid in hun doen en laten. Toch beschikt het woonzorgcentrum over een oproepsysteem met een 24/24 u permanentie en een branddetectiesysteem in elke flat. Dit biedt voor de bewoner een extra geruststelling én beveiliging. Vanuit het woonzorgcentrum kan zo nodig een onmiddellijke interventie uitgevoerd worden. De dienst verpleging/verzorging staat permanent in voor dringende tussenkomsten en kan tijdelijk ook verpleegkundige zorgen toedienen indien nodig. Jaarlijks gebeurt bij elke bewoner een bevraging omtrent de medische toestand. Voor permanente zorg wordt gebruik gemaakt van erkende thuiszorgdiensten.

Daarnaast staat een externe schoonmaakfirma in voor het onderhoud van de gezamenlijke ruimten en faciliteiten.
Indien gewenst, kan beroep gedaan worden op levering van de middagmaaltijden vanuit het woonzorgcentrum, waarbij hetzelfde keuze-aanbod geldt alsook eventuele dieetaanpassingen. Maaltijden kunnen genuttigd worden in de gemeenschappelijke ruimte of individueel op de flat.
Maandelijks worden tal van ontspannende activiteiten voor onze residenten georganiseerd. Bewoners van de assistentiewoningen worden waar mogelijk bij dit aanbod betrokken.

Wil je ons graag helpen?