Kortverblijf

Als het even niet zo vlot gaat in de thuiszorg? Als mantelzorger toe aan een welverdiende of noodzakelijke adempauze? De overgang van een ziekenhuisopname naar huis vraagt nog even tijd?

Misschien is een tijdelijk verblijf in het erkende Centrum voor Kortverblijf van wzc Grootenbosch een welkome oplossing.

Het centrum voor kortverblijf heeft 7 plaatsen en richt zich tot senioren die na het verblijf terugkeren naar hun eigen vertrouwde thuismilieu. Er is ook specifieke opvangmogelijkheid in een aangepast kader voor personen met dementie.

U kan de beschikbaarheid bekijken op www.woonzorgZeker.be

Een opname wordt aangevraagd via de sociale dienst van het woonzorgcentrum. U kan er rechtstreeks terecht of op verwijzing van een andere instantie zoals de sociale dienst van het ziekenhuis, een thuiszorgdienst of het ziekenfonds.

De meeste ziekenfondsen bieden een tussenkomst bij gebruik van een erkend kortverblijf.

De overheid legt bepaalde beperkingen op voor de verblijfsduur in een centrum voor kortverblijf : dit kan maximum gedurende 90 kalenderdagen per jaar waarvan maximum 60 opéénvolgende kalenderdagen per centrum.

Indien aangewezen staat de sociale dienst van woonzorgcentrum Grootenbosch in voor advies en specifieke begeleiding bij ontslag naar huis of naar een andere verblijfsvorm.

Het multidisicplinair team staat ten dienste van de gebruikers van het kortverblijf die genieten van dezelfde zorg- en dienstverlening als de bewoners in het woonzorgcentrum. De éénpersoonskamers zijn ruim en gezellig ingericht met alle noodzakelijke meubeltjes en een televisietoestel met digitale televisie om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Elke kamer heeft een individuele badkamer met toilet en inloopdouche. Er is een internetverbinding via WIFI beschikbaar op alle kamers.

Tijdens het kortverblijf kan u beroep blijven doen op uw eigen huisarts – of indien dit om praktische reden niet mogelijk is – een andere arts naar keuze. Er is eveneens mogelijkheid tot individuele kinesitherapie (via externe kinesist). De nodige verzorging wordt gegarandeerd door een deskundig team verpleegkundigen en zorgkundigen die zeven dagen per week dag en nacht paraat staan. Als gebruiker van het kortverblijf kan u eveneens aansluiten bij het activiteitenaanbod van de dienst animatie in het woonzorgcentrum.

Er zijn geen bezoekuren, familie en kennissen kunnen vrij langskomen op ieder moment van de dag.

Geïnteresseerd?