Assistentiewoningen

De erkende assistentiewoningen  van Residentie De Zomereik bieden een hedendaagse comfortabele woonvorm met zorggarantie door de directe aansluiting bij het woonzorgcentrum.

Residentie De Zomereik bestaat uit 21 flats geschikt voor één persoon of een echtpaar en worden aangeboden in een verhuurformule met een dagprijs.

U kan volledig autonoom wonen en waar nodig toch beroep doen op de dienstverlening van het woonzorgcentrum.

Gelegen in het hart van Beveren, op wandelafstand van de Markt, de verkeersvrije winkelstaat ‘De Warande‘ en tal van horecazaken
In de nabijheid van Kasteel Cortewalle, een prachtige waterburcht gelegen in een uitgestrekt park .

Elke flat beschikt over een eigen inkom met videofoon en persoonlijke brievenbus. De totale oppervlakte bedraagt 65 m² en bestaat uit een inkomhal, een berging met aansluiting voor wasmachine, een lichte leefruimte met terras, een uitgeruste open kitchenette met koelkast, vitro-keramische kookplaat en dampkap, een aangepaste badkamer met inloopdouche en toilet en een slaapkamer voorzien van schuifdeuren naar leefruimte en badkamer.

De flats zijn vlot bereikbaar met de fiets en het openbaar vervoer. 
Er is een bushalte van De Lijn op 200 meter.  Komt u met de wagen dan kan u parkeren op de bezoekersparking van het woonzorgcentrum (zelfde inrit als zorgcampus AZ Nikolaas).

Standaard is er een noodoproepsysteem waardoor men 24/24 direct contact kan maken met een verpleegkundige uit het woonzorgcentrum en een videofoon om de toegang tot het gebouw mogelijk te maken. Om de veiligheid te bevorderen is elke flat voorzien van een branddetectiesysteem en een sleutelcontact dat bij het verlaten van de flat de kritieke elektrische toestellen zoals oven of kookplaat uitschakelt. U heeft toegang tot een afgesloten fietsenberging met oplaadpunten voor een elektische fiets of scootmobiel.

Als bewoner van een assistentiewoning biedt Grootenbosch u de garantie op crisiszorg waarbij een verpleegkundige onmiddellijk kan langskomen in noodgevallen. Er is ook voorzien in ondersteunende dienstverlening:

  • maaltijdservice
  • deelname aan activiteiten woonzorgcentrum
  • gebruik van gemeenschappelijke faciliteiten zoals cafetaria en kapsalon
  • eigen keuze van externe dienstverlening
  • advies en ondersteuning door woonassistent

 

Geïnteresseerd?

Kiezen voor een erkende assistentiewoning in Residentie Zomereik is  kiezen voor maximale autonomie met respect voor de eigen levensstijl in combinatie met veiligheid en geborgenheid.