Wase zorgpartners vzw Samen Ouder en vzw Raakzaam slaan handen in elkaar

Wase zorgpartners vzw Samen Ouder en vzw Raakzaam slaan handen in elkaar
vzw Raakzaam plant op de site Patershoek grote werkzaamheden. In het najaar van 2022 worden de huidige gebouwen gesloopt om plaats te maken voor een nieuwbouw.

Om de bouwperiode te overbruggen, is Raakzaam op zoek gegaan naar een alternatieve huisvesting voor hun bewoners. Na een lange zoektocht, kwamen ze uit bij vzw Samen Ouder. Op de site van woonzorghuis Het Hof te Sint-Niklaas en in het klooster Grootenbosch te Beveren-Waas, zal tijdens de duurtijd van de bouwwerken huisvesting geboden worden aan de bewoners van vzw Raakzaam.

Met deze, intersectorale samenwerking, tussen beide zorgactoren uit het Waasland, wordt niet alleen huisvesting aangeboden, doch wordt er ook ingezet op het inclusief samenleven van 2 doelgroepen in onze regio.  De samenwerking past perfect in de visie en missie van beide organisaties, om in de regio innovatief, in co-creatie en in verbinding met de omgeving zorginitiatieven te ontwikkelen ten voordele van de gebruikers.

GAW Hofwijck
Sinds mei 2022 opende Raakzaam een nieuwe groepswoning. Zo’n 12 mensen met een beperking kunnen op deze site samenwonen, 24/24, 7 dagen op 7 ondersteunt door een interdisciplinair team van professionele medewerkers. De woning situeert zich naast woonzorghuis ‘Het Hof’ en beschikt over 4 studio’s en 4 tweepersoonskamers. Er zijn 2 gemeenschappelijke leefruimtes en tuin aanwezig waar cliënten elkaar kunnen ontmoeten. Elke cliënt kan, indien nodig, de rust van zijn eigen kamer opzoeken met in nabijheid de zorg en ondersteuning die hij of zij nodig heeft.


 

Patershoek verhuist naar Klooster Grootenbosch te Beveren-Waas
Locatie Patershoek wordt in het najaar van 2022 gesloopt en maakt plaats voor een nieuwbouw. In het klooster Grootenbosch te Beveren-Waas wordt vanaf september een tijdelijke huisvesting geboden aan ongeveer 55 gebruikers van vzw Raakzaam.  Momenteel worden er nog tal van aanpassingen aan het gebouw uitgevoerd om de komende 2 jaar een unieke woongelegenheid te creëren, voor de bewoners van vzw Raakzaam, en dit midden in het hart van Beveren, op een historische locatie.

Deel dit bericht