Nutswerken Grote Markt: fase parklaan start donderdag 3 november

Op donderdag 3 november start fase 3 van de voorbereidende nutswerken voor de vernieuwing van de Grote Markt in Sint-Niklaas.
In deze derde fase werkt de aannemer in de zone Parklaan (van Grote Markt 37 tot het stadspark). De werken verlopen in 4 delen, in fase 3A (van 3 tot 16 november) maakt de aannemer een sleuf dwars over de Parklaan ter hoogte van de hoek met de Kokkelbeekstraat en het Hendrik Heymanplein. De doorgang naar de Grote Markt is dan afgesloten voor alle verkeer, behalve voor voetgangers.
Komende van de Parklaan kunnen auto’s ter hoogte van de werfzone 180° draaien en terugrijden op de Parklaan. De drempels en straatboorden worden weggenomen, zodat auto’s de straat kunnen indraaien. De Kokkelbeekstraat is daardoor bereikbaar vanaf de Parklaan.
Het doorgaand autoverkeer vanaf de E17/N16 wordt ter hoogte van het rondpunt aan het Sinbad langs de Prins Boudewijnlaan/Singel (R42) afgeleid. Via de Singel (R42) en de Hofstraat blijft de Grote Markt steeds langs de noordkant bereikbaar.
Autoverkeer kan steeds rond de Grote Markt blijven rijden en alle zijstraten blijven bereikbaar, op de Parklaan na. Het doorgaand autoverkeer vanaf het noorden van de stad richting E17/N16, zal via de N41 en de N70 omgeleid worden naar het rond punt aan het Sinbad.
Het busverkeer (streeklijnen van De Lijn) volgt in beide richtingen een omleiding tussen het station van Sint-Niklaas en het rond punt aan het Sinbad, langs de Prins Boudewijnlaan/Singel (R42). De bushaltes op de route tussen het station en het rondpunt aan het Sinbad worden dus niet bediend. Je kan je route plannen via de website van De Lijn.
Fietsers komende van de Parklaan kunnen de Grote Markt bereiken via een voorziene fietsomleiding langs het stadspark, de Zeildoekstraat, Kalkstraat en Houtbriel. Vanaf de Grote Markt bereik je met de fiets de Parklaan via de Apostelstraat, Walbrugstraat, Zeildoekstraat en het stadspark.

Deel dit bericht