UPDATE Berichtgeving mbt maatregelen Nationale Veiligheidsraad

Beste,

Eerst en vooral willen we jullie bedanken voor de talrijke positieve reacties die we gisteren kregen naar aanleiding van ons bericht mbt de bezoekregeling.

Ondanks de nieuwe richtlijn van de Nationale Veiligheidsraad om 1 bezoeker per bewoner in woonzorgcentra toe te laten  heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke vandaag beslist om deze nieuwe richtlijn niet uit te voeren.

Bezoek in Vlaamse woonzorgcentra blijft vooralsnog verboden.  We begrijpen hoe moeilijk het is voor familieleden, mantelzorgers en bewoners om elkaar niet te bezoeken maar in onze voorzieningen blijven wij verder inzetten op digitale contacten.

De Vlaamse regering zal nu in overleg met de zorgsector en de Vlaamse taskforce bekijken wanneer en hoe het veilig en haalbaar is om bezoekers te ontvangen.

Ook binnen vzw Samen Ouder onderzoeken wij intern op welke wijze wij bij versoepeling van de maatregelen bezoek op een veilige manier kunnen organiseren.

Namens de Raad van bestuur en de Directie Samen Ouder bedanken wij iedereen voor zijn/haar geduld.  Jullie mogen er zeker van zijn dat we blijvend de goede zorg van de bewoners voor ogen hebben zowel op fysiek als mentaal vlak.

We rekenen op jullie steun want wellicht zal het nog even duren voor deze nieuwe maatregel kan toegepast worden.

Met vriendelijke groet,

De Raad van Bestuur en Directie Samen Ouder

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin